Home > Computers >Computervirussen


Een computervirus (in het dagelijks taalgebruik wordt meestal kortweg over virus gesproken) is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, want ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de besmette computers; in ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens).
Lees verder in wikipedia


Subcategorieën binnen Computervirussen

5 Sites in Computervirussen

1. Gebruik niet zomaar twee virusscanners tegelijk site is Nederlandstalig

Veel mensen gebruiken twee virusscanners tegelijk en denken hun computer zo beter te beveiligen. Dit gebeurt omdat er tegenwoordig zeer goede gratis virusscanners zijn. Hoe meer virusscanners des te beter de beveiliging denkt men vaak. Lees hier dat dit lang niet altijd zo is. Het gebruik van een online virusscanner is dan een betere oplossing. Lees hier ook meer over een online virusscanner die u gratis kunt gebruiken.

http://pc-en-internet.infonu.nl/anti-virus/26709-gebruik-niet-zomaar-twee-v...

2. Gratis Virusscanner of een Betaalde Virsusscanner? site is Nederlandstalig

Een gratis virusscanner werkt even goed als een betaalde virusscanner en soms zelfs beter. Je leest hier waarom dit zo is en we behandelen een aantal zeer goede gratis virusscanners. Avast free edition, avg free edition en avira antivir free antivirus zijn zeer goede gratis virusscanners.

http://pc-en-internet.infonu.nl/beveiliging/25979-gratis-virusscanner-of-ee...

3. Lanfiltrator site is Nederlandstalig

Verwijder de trojan lanfiltrator van uw computer

http://home.planet.nl/~aben0134/lanfiltrator.html

4. Max security site is Nederlandstalig

Tegenwoordig heeft iedereen wel een firewall en /of virusscanner op zijn PC geïnstalleerd. Deze beveiligingssoftware biedt echter nog geen 100% zekerheid. Max security zorgt voor meer zekerheid. U kunt precies in de gaten houden welke bestanden worden opgestart als u uw PC aanzet.

http://www.softwareapplicaties.nl/nl/tools/max_security/

5. Waarschuwingsdienst Virus site is Nederlandstalig

De Waarschuwingsdienst waarschuwt de Nederlandse burger en het kleinbedrijf (bedrijven met maximaal 10 computers) over de kwetsbaarheid van computers en netwerken. De Waarschuwingsdienst is een dienst van het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. De Waarschuwingsdienst stelt informatie beschikbaar via deze website.

http://www.waarschuwingsdienst.nl/