Home > Dienstverlening > Diensten > Entertainment >Improvisatietheater


Improvisatietheater (vaak afgekort tot improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn.
Lees verder in wikipedia


Subcategorieën binnen Improvisatietheater

4 Sites in Improvisatietheater

1. International Improvisation Theatre Festival site is Nederlandstalig

Op deze speciale festival website vindt u alle informatie over de deelnemende teams, het programma van het festival, de voortellingen en de bijzondere masterclasses voor impro-nederland gedurende het festival.

http://www.festival.theatersport.nl/

2. Stadsavonturen site is Nederlandstalig

Beleef een theatervoorstelling tijdens een rondvaart door de eeuwen oude Utrechtse grachten. Vergeten sagen en legenden komen na lange tijd weer tot leven. U wordt meegevoerd in een stadsavontuur.

http://www.stadsavonturen.nl/

3. Tijssen Theaterprodukties site is Nederlandstalig

Tijssen Theaterprodukties verzorgen o.a. improvisatietheater, theater op maat en theaterworkshops. Ook kunt u bij hier een presentator boeken.

http://www.tijssentheaterprodukties.nl/

4. Zon Theater en Training site is Nederlandstalig

Improvisatietheater workshops voor bedrijven, scholen maar ook uw familie of vriendenfeest.

http://www.zontheater.nl/