Home > Mensen >Transsexualiteit


Transseksualiteit is het fenomeen waarbij een persoon zichzelf beschouwt als behorende tot de andere sekse, en ook de behoefte heeft dit gevoel te vertalen naar de realiteit. In enge zin is transseksualiteit het proces van een persoon die in een lichamelijke verandering van de ene naar de andere sekse zit. Dit begint met de zogenaamde real life test en eindigt, echter niet in alle gevallen, met de werkelijke operatieve geslachtsverandering. De reden hiervoor is een vorm van een geslachtsidentiteitsstoornis (genderdysforie), waarbij er bij de persoon in kwestie een verschil bestaat tussen de beleefde seksuele identiteit en de biologische seksuele identiteit.
Lees verder in wikipedia


Subcategorieën binnen Transsexualiteit

6 Sites in Transsexualiteit

1. Het Continuüm site is meertalig

Tijdschrift voor wie zich buiten de gender-tweedeling beweegt met informatieve en opiniërende artikelen over kunst, geschiedenis en (sub-)culturen, over travestie, transseksualiteit en transgender en over het medische en psychologische debat.

http://www.continuum.nl/

2. FAQ: Geslachtsaanpassing site is meertalig

Veel gestelde vragen over hoe een geslachtsaanpassing in Nederland verloopt, samengesteld door Rosalind Hengeveld.

http://www.xs4all.nl/~rosalind/faq-ganl.html

3. Humanitas: Werkgroep Transsexualiteit en Genderdysforie site is meertalig

Hulpverlening en voorlichting aan transseksuelen en hun familie, interseksuelen en ouders van genderdysfore kinderen alsmede belangenbehartiging en emancipatie.

http://www.wgtrans.nl/

4. Phallusprosthesis site is Nederlandstalig

Bedrijf gespecialiseerd in professioneel gemaakte penisprotheses voor mannen, geboren in een vrouwenlichaam. Lees ervaringen, productinformatie en veel gestelde vragen.

http://www.phallusprosthesis.nl/

5. Stichting Rene(e) site is Nederlandstalig

Stichting Rene(e) is een organisatie die zich bezig houdt met de belangenbehartiging van Travestieten, Transgenderisten en Transseksuelen.

http://www.renee3t.nl/

6. Travestie.org site is meertalig

Onafhankelijke website welke tot doel heeft de verschillende facetten van travestie, transgenderisme en transseksualiteit te belichten. Chat, advertenties, een forum, nieuws, publicaties en verhalen.

http://www.travestie.org/