Levensmiddelenindustrie
De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie wordt wel beschouwd als de grootste industrie van Nederland.
3 sites in Levensmiddelenindustrie
1. Douwe Egberts
Douwe Egberts Nederland ontwikkelt en produceert
merkartikelen en brengt deze op de Nederlandse markt. In
zijn belangrijkste productcategorieën, koffie, thee en rijst,
is Douwe Egberts Nederland marktleider. De belangrijkste
merken zijn Douwe Egberts, Pickwick en Lassie. Bij
Douwe Egberts Nederland werken circa 1700 mensen.
Douwe Egberts Nederland is een werkmaatschappij van
Sara Lee/DE, een internationale groep van bedrijven die
hoogwaardige merkartikelen ontwikkelt en op de markt
brengt. Het hoofdkantoor van Douwe Egberts Nederland
staat in Utrecht.
2. Eclarion
Het softwarepakket Eclarion biedt een uitgekiende oplossing voor het beheren van recepturen en produktspecificaties voor de voedingsmiddelenindustrie.
3. FICA - Food innovation
Bedrijven hebben behoefte aan innovatieve bedrijfscultuur waarin medewerkers openstaan voor vernieuwing. Het onderwijs heeft innovatieve bedrijven nodig om studenten en docenten leerzame praktijkopdrachten te bieden. Uit deze behoeftes is FICA in 2016 ontstaan. NMK Esbaco, Bunge Loders Croklaan en de Inholland-opleiding Food Commerce & Technology (FCT) zijn initiatiefnemers van Food Innovation Community Amsterdam (FICA). FICA slaat de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De FICA-community bouwt verder aan deze figuurlijke brug. Binnen de community zien we verschillende samenwerkingen ontstaan tussen bedrijven en onderwijsinstellingen onderling. Door de groeiende wereldbevolking, oprukkende verstedelijking en de wereldwijd toenemende welvaart is innovatie binnen de food sector essentieel. Food-bedrijven hebben innovatie nodig om te overleven en creativiteit om te innoveren. Toch missen sommige bedrijven deze creativiteit en hebben hierdoor moeite om zich te richten op de toekomst. FICA stimuleert bedrijven om creatief te zijn met de hulp van food-studenten. De frisse blik van de student prikkelt bedrijven om op een vernieuwende manier te denken en handelen. Tegelijkertijd doet de student veelzijdige praktijkervaring op voor zijn eigen toekomst.