Bananenplanten
Een banaan is een monocotyl (eenzaadlobbige) en behoort taxonomisch tot het geslacht Musa en is de grootste kruidachtige plant ter wereld. De bladeren staan in een spiraal. Het meest geteelde groepsras Cavendish kan tot meer dan drie meter hoog worden en de soort Musa ingens zelfs tot twaalf meter hoog. De plant maakt een schijnstam van over elkaar liggende, vleugelachtig verbrede bladstelen en daarom wordt er ook wel gesproken van een bananenboom. De schijnstam van Musa ingens kan een omvang van drie meter bereiken. De bananenplant groeit in de landen rond de evenaar. De gemiddelde temperatuur in de koudste maand moet minstens 15 °C zijn.
1 site in Bananenplanten
1. Bananenplanten 
De banaan (latijn: musae) is in de (sub)tropen een zeer veel voorkomende boom. Over bijna alle continenten versprijd is de banaan van oorsprong een plant die voor komt in India, Thailand, Maleisie, Indonesie, Vietnam, Laos en Zuid-China.
In de tijd van Alexander de Grote stond deze boom bij de Arabieren ook wel bekend als de boom uit het paradijs. Eigenlijk is de banaan geen boom, omdat de bladeren een soort stam vormen, een zgn. schijnstam.