Voedselovergevoeligheid
Voedselovergevoeligheid is een verzamelterm voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Sinds 2003 hanteert de 'World Allergy Organization' (WAO) een nomenclatuur, volgens welke voedselovergevoeligheid wordt ingedeeld in enerzijds voedselallergie en anderzijds niet-allergische voedselovergevoeligheid. Bij voedselallergie veroorzaakt een voedingsbestanddeel een reactie van het immuunsysteem. Alle niet-allergische voedselovergevoeligheden, zoals voedselintolerantie, hebben een andere oorzaak.
1 site in Voedselovergevoeligheid
1. Intoleran.com
Intoleran.com is hét merk wat zich richt op het ontwikkelen van supplementen voor voedingsintoleranties, zodat iedereen weer kan genieten van eten! Intoleran.com verkoopt voedingssupplementen voor onder andere lactose, fructose en histamine intolerantie. Een voedingsintolerantie is een niet-allergische reactie op voeding, waarbij bepaalde bestanddelen in de voeding niet goed kunnen worden verteerd. Hierbij kunnen vervelende buikklachten ontstaan.