Vlees
Vlees is het spierweefsel van het dier, dat daarvoor geslacht en verwerkt is tot een hoogwaardig en lekker voedingsmiddel. Het is feitelijk een geheel van spierweefsel, vetweefsel, bindweefsel en vocht. De belangrijke bouwstoffen van het spierweefsel zijn de eiwitten myosine en actine. Die stoffen bepalen het kunnen bewegen van het dier, de flexibiliteit of juist de stijfheid van het spierweefsel en daarmee de (latere) malsheid van het weefsel als vlees.
4 sites in Vlees
1. Bollensteak, voor al uw bbq vlees 
Het BBQ-assortiment van Bollensteak.nl biedt voor ieder wat wils: van heerlijke burgers van uitzonderlijke rassen tot hele rib roasts voor de echte fanaten.
2. Worst maken in eigen keuken 
Leer met behulp van uitgebreide stappenplannen hoe u worst maakt in uw eigen keuken. Bekijk diverse recepten voor bijvoorbeeld salami, fuet, chorizo, bloedworst en ossenworst. Ook recepten voor charcuterie zoals pancetta, coppa en pastrami.
3. Vers Vlees boederij Polsdonk 
In het mooie brabantse land te Oirschot ligt boerderij Polsdonk. Een langgevelboerderij, oorspronkelijk uit de zestiende eeuw. Later is de boerderij in 1872 en 1935 verbouwd tot wat het nu is, een gemeentelijk monument. Sinds mensenheugenis woont de familie Vlemminx al in de boerderij aan de Polsdonk. Vroeger leefde men van koeien, varkens, kippen, akkerbouw en boomteelt. Door de toenemende specialisatie in de landbouw, marktwerking en interesse is er nu een rundveebedrijf en een varkensbedrijf, beide langs elkaar gelegen aan de Polsdonken.
4. Stichting Vlees.nl 
Vlees.nl is het cross-mediale en interactieve communicatieplatform van de stichting Vlees.nl: een initiatief van de Nederlandse vleessector. Stichting Vlees.nl heeft geen commerciële belangen, maar heeft tot doel het bevorderen van een constructieve dialoog over Nederlands (rood) vlees en draagvlak voor de productie daarvan.